Vannmelonsalat med ostedressing av Primula smøreost.
Frisk og deilig vannmelonsalat med ostedressing av Primula smøreost.

Våre beste sommeroppskrifter

Når sommeren byr på bedre tid og vær, kommer gjerne lysten til å prøve nye ting - også i matveien. For å gjøre det enkelt for deg å finne frem i matjungelen, har vi samlet våre beste sommeroppskrifter på ett sted. 

Med en variasjon fra salater, grillmat og wraps til pasta og hjemmelagde pålegg, har vi noe for enhver smak.  

Først ute i sommersamlingen er vår vannmelonsalat med ostedressing. Verdens enkleste salat smaker tilfeldigvis også helt fantastisk. Dressingen med Primula smøreost er herlig sammen med den friske melonen, så her kan du fort bli hekta.

Spansk omelett med chorizo, potet, brokkoli og tomat, samt en nydelig dressing av urter og Kavli Ekte Majones.

Spansk omelett med en nydelig dressing av urter og Kavli Ekte Majones.

Spansk omelett med urtedressing er mer enn en god nummer to. Spansk omelett smaker alltid godt, og er dessuten en fin måte å få brukt opp grønnsaker du har liggende i kjøleskapet på, fordi den kan varieres i det uendelige. I tillegg til kokt potet, som hører til i en spansk omelett, har vi brukt deilig chorizo, brokkoli og tomat i vår oppskrift. Glem ikke urtedressingen til, den er avhengighetsskapende!

Foretrekker du en variant uten potet, anbefales denne frokostomeletten med SalamiOst. 

En fargerik poke bowl med ingredienser som mango, reddik, agurk, ingefær, laks og ris, og masse annet god. Wasabimajones som tilbehør.

En fargerik poke bowl med wasabimajones som tilbehør er vår sommerfavoritt.  

Poke bowl er regnbuen i en bolle, og smaker minst like godt som det ser ut. I likhet med den spanske omeletten, kan poke bowl varieres basert på hvilken frukt, grønt og protein du foretrekker, men vi anbefaler å ha klassikerne edamamebønner, mango og avokado oppi - det slår aldri feil. Dessuten må du ha en god dipp til, og der kommer Kavli Ekte Majones inn. Wasabimajones lager du faktisk på null komma niks! 

Lette, grove og kjempegode middagspannekaker med MagerOst. Trenger vi å si mer? Fyll på med rød paprika, sjampinjong, purre og MagerOst Kylling, og du har en ny favorittmiddag i repertoaret ditt. Disse kan du nyte til lunsj, middag og kvelds! 

Grove pannekaker med gode grønnsaker og MagerOst Kylling. Spinatsalat passer ypperlig som tilbehør.

Grove pannekaker med grønt og MagerOst gjør det veldig lett å spise godt i sommer. 

Er du en av dem som husker Primulaosten? Vel nå er den tilbake, og med sin milde, men samtidig fyldige smak er den fantastisk å bruke i matlaging. Vi synes asparges med sprøstekt spekeskinke og Primuladressing er en super rett å servere gjestene i sommer. 

Asparges surret i sprøstekt spekeskinke, toppet med en nydelig dressing basert på Primulaost.

Asparges surret i sprøstekt spekeskinke, toppet med en nydelig dressing basert på klassikeren Primula. 

Vil du prøve deg på hjemmelaget tunfisksalat? Et deilig pålegg med masse smak, som passer perfekt til den lange helgefrokosten eller på en fersk baguette til lunsj. Kanskje rekesmørbrødet får en sterk konkurrent i sommer? 

Hjemmelaget tunfisksalat og rekesalat på et fulldekket frokostbord.

Tunfisksalat er en klassiker som passer kjempegodt på sommersmørbrødet. 

Det er ingen hemmelighet at det kan være lite fristende å tilbringe timer på kjøkkenet når solen steiker ute. Da er det veldig greit med de der enkle, men smakfulle middagsrettene som kan trylles frem på ti minutter, og som både små, mellomstore og store kan like. Kavlionara er vår lettvinte vri på pasta carbonara med Kavli BaconOst som smaksetter, og en favoritt hos husets minste. Pasta med Kavli Favorito-ost, cherrytomater og basilikum er også en rask vinner. 

Et siste tips i middag på 10 minutter-kategorien, er familiefavoritten tomatsuppe. Vi har laget en oppskrift med tomater og Kavli PaprikaOst som er fullpakket med smak, uten at du trenger å bruke mer tid enn nødvendig. Serveres med kokt pasta eller ferskt brød. 

God sommer da!