To nye Kavli-oster treffer butikkhyllene!

Lanserer flere smøremyke nyheter i februar

18. feb. 2019

Proteinrike MagerOst får ny italienskinspirert pestosmak, mens Kavli Favoritter på tube forsterkes med en klassisk smakskombinasjon, PaprikaOst, ønsket frem av forbrukerne! 

Nye, sunne smaker til hverdagsskiven

- MagerOst Pesto på tube treffer bra på alle barometre hos deg som er opptatt av en sunn livsstil i en travel hverdag. Den er proteinrik, har lavt kaloriinnhold, god smak og kommer i en praktisk tubeløsning, sier produktsjef i Kavli, Christina Midtun.

Nyheten er i likhet med alle smøreoster fra Kavli laget av norsk hvitost, men smaken er inspirert av et helt annet og mer eksotisk land.  

- Vi ønsker å gjøre spennende smaker tilgjengelig i hverdagspålegget. Først lanserte vi MagerOst Jalapeño, som har slått veldig bra an, og nå italienskinspirerte MagerOst Pesto, sier Midtun. 

Wrap med MagerOst, røkelaks, sprø salat og balsamico

Kavli og Roede samarbeider om oppskrifter med MagerOst. For inspirasjon se roede.com eller oppskrifter under "sunt og godt"-filteret på kavli.no

Nå er det lett å spise godt

I 2019 har Kavli og Roede inngått samarbeid , og vil gjennom året introdusere flere sunne måltider med MagerOst Pesto som nøkkelingrediens. 

- Vi i Roede ønsker å bidra til økt matglede uten at det går utover smaken. MagerOst Pesto har en veldig god smak som pålegg, men også som smaksingrediens i andre retter, sier Unni Coldevin, fagkonsulent for kosthold og ernæring i Roede. 

Produktsjef Midtun er enig. 

- De fleste vil nok bruke osten som et hverdagspålegg, men MagerOst Pesto passer også kjempegodt i sunne salater, wraps og fiskeretter. Sammen med Roede ønsker vi å inspirere folk til å bruke Kavli MagerOst på nye måter, forteller hun.

Fokus på grønt  

MagerOst-lanseringen er i tråd med et økt fokus i samfunnet på et kosthold med mindre kjøtt, og i likhet med nyheten PaprikaOst er dette en smak som forbrukerne har ønsket seg.

- Når vi ber forbrukerne om å komme med forslag til nye smøreoster er det mange som ønsker seg grønnsaker, eller urtesmaker på osten. Basilikum har for eksempel vært en gjenganger. Det er kjekt å kunne svare med en lansering, sier Midtun.

MagerOst Pesto på tube

En etterspurt smak for store og små!  

Kavlis andre ostenyhet, PaprikaOst, treffer butikkhyllene i midten av februar. Produktsjef Christina Midtun kan fortelle at smaken er etterspurt i markedet.

- Da vi like før jul spurte forbrukerne i sosiale medier om innspill til smak på neste Kavli smøreost på tube, var det mange som ønsket seg nettopp denne smaken. Vi lanserer en velkjent smakskombinasjon, ost med paprika, som nå blir tilgjengelig i en smart og brukervennlig tube, forteller hun.

Kavlis smøreoster er laget av ekte norsk hvitost og er naturlig rik på protein og kalsium.

- Det gjør paprikaosten ideell for barn i vekst. I tillegg tror vi at den milde og litt søte smaken fra paprikaen vil falle like godt i smak hos de små som de store, sier Midtun.

Tubeformat er vekstvinner

PaprikaOst på tube

De brukervennlige tubene med smøreost har vokst seg ekstremt populære, og sørget for rekordresultater i 2018, da Kavli BaconOst og SkinkeOst ble Norges mestselgende smelteoster. Administrerende direktør i Kavli Norge, Karl Johan Ingvaldsen, tror det delvis skyldes produktets praktiske egenskaper.

- Det ser ut som om smøreost på tube har blitt enda mer relevant i en hektisk hverdag. De er enkle å ta med seg i vesken, eller bagen og holder seg godt utenfor kjøleskap. Vi tilbyr forbrukerne et velsmakende produkt som er utrolig lettvint, sier han.

Kavli® eies av Kavlifondet. Det betyr at alt overskuddet går til gode formål. Du kjøper, du gir!