Ta med osten på reise

Ta med osten på reise

10. mar. 2015

Når man er på reise er det ofte vanskelig å få tid til regelmessige måltider. Det er rett og slett ikke alltid lett å planlegge og det er heller ikke alltid like aktuelt å spise på restaurant flere ganger hver dag. Derfor er det smart å ta med seg ostetuben, eller begeret, i kofferten.

Hos Kavli er «ost i kofferten» mer enn et «tips på tur». Vår grunnlegger Olav Kavli ville eksportere Kavli-osten og utviklet derfor verdens første holdbare smelteost slik at han kunne ta med seg osten på reise. Over 90 år senere er ostene våre blitt tilpasset forbrukernes ønsker og nå har vi også økt innholdet av de gode ekte råvarene i våre favoritter - og fremdeles er den perfekt å ta med i kofferten på tur.

På bildet øverst ser du at vår produktsjef for ost, jOSTein, har med seg ost i kofferten til Thailand. Han har alltid med seg ost på tur.

Viktige næringsstoffer på turen

Kavli smøreost er et pålegg som passer utmerket godt på reise. Våre produkter er laget av ca. 50 % ekte hvitost, så ved å spise Kavli-ost vil man få i seg viktige næringsstoff som for eksempel protein, kalsium og vitaminer. På reise kan det ofte bli mye junk-food og annen hurtigmat så med ost i kofferten er du sikret et sunt alternativ hvis "alt håp er ute" og blodsukkeret når bunnivået.

God holdbarhet

Den største fordelen med å ha med ostetuben i kofferten er den lange holdbarheten. En åpen ostetube kan oppbevares i romtemperatur i ca 1-2 uker. Derfor er Kavli smøreost så perfekt å ta med på ferie, fjellturer eller på andre turer hvor man ikke har tilgang til kjøleskap. Ta gjerne med deg noen Sibas havrekjeks eller Korni Knekkebrød i sekken sammen med ostetuben. Da trenger du ikke å bekymre deg for å bli sulten langt fra nærmeste restaurant eller butikk.

Ved kald lagring har et åpent ostebeger en holdbarhet på ca 2 uker. Den kortere holdbarheten i beger skyldes at mykosten ikke er like beskyttet i en åpen boks som i en aluminiumstube. Men har du kjøleskap på f.eks hotellrommet så kan du ta begeret med i kofferten, men husk å oppbevare det kaldt etter åpning!

Blir du sulten blir du sur. Og man skal ikke være sur på ferie. Det sier i hvert fall alltid min mor. God reise!