Smakskick på Høyskolen Kristiania

Smakskick på Høyskolen Kristiania

5. jul. 2017

Det helt nye konseptet Kavli Smaksrik smøreoster har skrudd smakene til maks, og er for dem som ønsker spenstige smaker i hverdagen. Visste du at studentene ved Høyskolen Kristiania var med på å utvikle smøreosten? Resultatet ble feiret med lanseringslunsj.

- Som navnet tilsier har vi hatt fokus på å kombinere smakfullt krydder og grønnsaker med smøreost, sier produktutvikler og ernæringsfysiolog og peppermø i Kavli, Ane Grønsberg som har arbeidet for å finne den perfekte smøreosten som gir et ekstra smakskick.

- Jeg utviklet osten måneden før jeg fikk den gjeve tittelen "peppermø". Latteren satt løst på avdelingen da jeg måtte bestille inn 10 kilo pepper to uker før 30-årsdagen min. Pepperosten leverer definitivt på sterk smak, men det syns jeg er helt på sin plass! Den må røske litt i fletta!

Fra salgssuksess til Smaksrik-serie

I motsetning til de kjente smaksvarianter med bacon, skinke og reke er Smaksrik basert på krydder og grønnsaker. Vi lanserer dermed tre vegetarvarianter i samme serie.

De siste årene har Kavli Jalapeño Smøreost  vært en smakssuksess og er en av de ostene som forbrukere kjøper igjen og igjen etter å ha smakt den første gangen. Denne smaken dukker også opp i Smaksrik-serien sammen med de spenstige variantene Smaksrik Pepper smøreost og Smaksrik Chili Paprika smøreost.

Smakskick for studenter

For å finne den perfekte trio av smaker fikk vi hjelp av studenter som er storforbrukere av smøreoster. Resultatene blant studentene viste at vi hadde laget tre smaksvinnere. 

- Høgskolen Kristiania ble et naturlig treffpunkt for å teste ut de nye produktene. Resultatene blant studentene viste at vi hadde laget en tre smaksvinnere, forteller produktsjef, Christina Midtun som dermed la lanseringsarrangementet til skolen.

Ikke bare til brødskiven

Serien til Smaksrik er utviklet for dem som setter pris på at osten har en sterkere og saftigere smak, og som elsker ost på mer mat enn bare brødskiven.

- Dette er en ost som ikke bare fungerer bra på brødmat, men som vil passe ypperlig til pizza, tapas, dipper og andre smaksfulle retter, sier produktsjef Christina Midtun som samtidig lanserer mange inspirasjonsvideoer med de smaksrike nyhetene.

Flere fikk aha-opplevelse på merbruk av smøreostene under lanseringslunsjen. Her får du et hett helgetips:

 Og til slutt sikret vi at lunsjen for hele neste uke også var sikret: