Slik lages Kavli kaviar

Slik lages verdens beste kaviar

Trodde du kaviar var noe man plukket fra havet? Da har du litt rett. Men "stjernelegging", sukkersalting og modning er også en del av den unike prosessen!

Stjernelegging

Kavli bruker kun norsk torskerogn fisket i Nord-Norge mellom januar og mars. Dette sikrer den eksepsjonelle smaken. Kavli Kaviar er den kaviaren på markedet med høyest innhold av torskerogn - hele 60%! 

Rognen fra torsken blir hos fiskemottaket umiddelbart «stjernelagt» og sukkersaltet i tønner som har en konserverende effekt. Dette er en tradisjonell måte å oppbevare torskerogn på som har vært gjort i generasjoner. Bare spør din bestefar! Deretter står torskerognen og modner i tønnene i 9 til 24 måneder. Vi leker ikke kaviar!

Rognjakt i vakre Henningsvær, 2019.

Rognjakt i vakre Henningsvær, 2019. 

Full rulle

Tønnene, som kan veie opp mot 150 kilo, blir også rullet et par ganger under lagring for den gode smaken sin skyld. 

Etter at kvalitetsavdelingen vår har godkjent rognen som ferdig modnet, blir torskerognen skilt fra rognposen, og deretter røykt med ekte bøkespon til den har fått den perfekte røykesmaken. Som sagt; vi leker ikke kaviar! Det er en grunn til at Kavli Kaviar 60 % kanskje har verdens beste smak!

Blandes med andre ingredienser

Nå er rognen klar og den blir blandet med de andre ingrediensene. Rapsolje og sukker gir den rette smak og konsistens. Så blir kaviaren pakket i tube og forseglet og er klar for å sendes ut til en butikk nær deg.

Kaviaren er god å ha på kokt egg, på hvitost eller bare kaviar på godt brød. Men det visste du sikkert.