Kavlis ansatte deler ut 3 millioner

Kavli-ansatte deler ut 3 millioner til jul

5. des. 2018

Hvert år deler medarbeiderne i Kavli og Q-Meieriene ut midler fra eier Kavlifondet til gode formål. 3 millioner fordeles i år mellom seks organisasjoner som de ansatte selv har stemt frem. Halvparten av disse har fokus på unges psykiske helse.  

Organisasjonene som tildeles midler fra Kavli-medarbeiderne er: 

Mental Helse Ungdom - 1 000 000 kr

Barn av rusmisbrukere (BAR) – 800 000 kr

Unge LEVE – 600 000 kr

Ønsketransporten – 300 000 kr

Erlik Kaffe – 200 000 kr

ME-foreningen, Hedmark og Oppland fylkeslag – 100 000 kr

Ønsker åpenhet om mental helse 

Marit J. Kanney er senior designer i Kavlis markedsavdeling i Bergen. Hun nominerte hele tre av organisasjonene som gikk til topps i ansattavstemmingen: Unge LEVE, Mental Helse Ungdom og Barn av rusmisbrukere. 

Marit forteller at hun ønsker å få mental helse på agendaen og tror kollegene stemte på nettopp disse organisasjonene fordi mange selv har opplevd, eller kjenner noen som sliter med rusrelaterte utfordringer og psykisk helse. 

Designeren har vært med siden ansattgavens oppstart for mange år siden, og trekker frem et møte som har gjort særlig inntrykk på henne. 

- Den første gangen vi skulle dele ut ansattgaven møtte vi mottaker Mental Helse Ungdom, som da var i startgropen. Det var et sterkt møte med et fåtall personer, og det satte for min del viktighetsgraden ved å gi disse gavene. Jeg vil alltid prøve å nå frem med de organisasjonene jeg brenner for og er veldig glad for at så mange verdige kom til topps denne gangen, sier hun.  

Mye mer enn bare kaffe 

Tiltaket =Kaffe drives av stiftelsen Erlik Oslo og gir mennesker fra gatemiljøet mulighet for lønnet jobbtrening. Lars Kjærgård, produksjonssjef på Q-fabrikken på Jæren, nominerte den spesielle kaffebaren i Oslo fordi han mener de tar et viktig samfunnsansvar.

- Dette er med på å gi en gruppe mennesker, som finnes overalt i Norge, verdi hver eneste dag, forteller han.  

Produksjonssjefen tror den gode oppslutningen om dette tiltaket blant de Kavli-ansatte handler om at det i dag er fokus på å gjøre livet godt for flere.  

- For meg personlig betyr dette også mye. Det å hjelpe folk som trenger det er noe jeg brenner for, samtidig som jeg kan gjøre det med simple menneskelige verdier. Det handler om å ta seg litt ekstra tid til den enkelte. Alt de ønsker er et klapp på skulderen og et "god morgen". Det må vi alle klare, oppfordrer Lars. 

Følelsesladd respons

Gro Dyrhaug (HR-leder, Bergen) er en av dem som holder i ansattgaveprosjektet og har hatt gleden av å kontakte organisasjonene som ble stemt frem. Hun forteller at responsen har vært overveldende. 

- Noen blir stumme, noen gråter, andre babler i vei. Men felles for de alle er at de uttrykker en enorm takknemlighet for at medarbeiderne i Kavli har foreslått, og stemt på dem. Støtten fra oss gjør virkelig en forskjell for disse ildsjelene som jobber så hardt for å hjelpe mennesker som sliter på ulike måter, sier Gro.    

Gro og sønnen Olai (i midten) utenfor =Kaffe i Oslo, sammen med barista Richard (t.v.) og Petter Nyquist (t.h. Kjent fra TV-programmene «Petter uteligger» og "Petter uteligger - En ny sjanse"). 

Jubelen stod i taket!

Samtidig som ansattvalget ble avgjort, befant Gro seg tilfeldigvis på Østlandet. Da bestemte hun seg for å kontakte en av organisasjonene, =Kaffe, for å dele den gode nyheten med dem.

- Jeg ringte =Kaffe fra toget på vei fra Gausdal til Oslo, og da de hørte jeg var på vei til Oslo så spurte de om jeg ville komme innom. Det gjorde jeg, og det ble en helt fantastisk opplevelse. Jeg fikk dele nyheten med flere av baristaene som jobber der, og jubelen sto i taket!

- Jeg anbefaler alle å stikke innom neste gang de er i Oslo. God kaffe, herlig atmosfære og nydelige mennesker som jobber der, sier hun.  

Gavesjekk til jul 

Tradisjonen tro inviteres representanter fra de ulike organisasjonene på julebesøk hos Kavli og Q i desember, for å motta gavesjekkene. Vi følger opp med nye oppdateringer fra Kavlis årlige julelunsj og sjekkoverrekkelsen .