Kavli-støtte til lokalt fotballag for funksjonsnedsatte
F.v: Karen Ingebrigtsen, som nominerte vinnerformålet, med diplom for sitt engasjement. Ved siden av står sønnen Ole som spiller på fotballaget, Rune Austdal i Kavli, trener Knut Santos Simensen med gavesjekken, Tore Fjellstad i Kavli og kjøpmann Amund Rebbestad hos Rema 1000 Parketten – også han med diplom for å ha skapt engasjement i nærmiljøet.

Kavli-støtte til lokalt fotballag for funksjonsnedsatte

For tredje gang i år deler Kavli ut midler til et godt, lokalt formål nominert av forbrukerne. I øst, nærmere bestemt Brumunddal, gis gavesjekken på 25.000, - til et lag som beviser at fotball er en idrett for alle.

Kavli har siden 1962 delt ut hele overskuddet til gode formål gjennom eier Kavlifondet. Nytt av året er at en sum øremerkes til lokale hjertesaker nominert av folket. Kampanjen gjennomføres i år og neste, sammen med flere hundre dagligvarebutikker. Tolv lokale formål som gjør en positiv forskjell i nærområdet, vil få støtte. Fotballaget Brumunddal for funksjonshemmede er ett av disse. 

Sammensveiset gjeng

- Vi i Kavli gratulerer laget så mye med tildelingen på 25.000 kroner, og håper at midlene bidrar til at de får oppleve enda mer moro både på og av banen i fremtiden, sier administrerende direktør i Kavli, Kristine Aasheim.

Aasheim retter en spesiell takk til Karen Ingebrigtsen som nominerte laget. Ingebrigtsen er mor til en av spillerne, og har erfart hvor mye laget betyr for gjengen.

- Sønnen min Ole har vært på laget helt siden 1994, da han gikk på videregående skole. Det fineste for spillerne med å være del av laget må være det sosiale, sammen med tryggheten man får. Det er ikke noe farlig å delta, alle får være med, og da blir alt så bra. De har et godt lagarbeid og alle gleder seg alltid til neste trening, sier hun.

Mange bragder

Laget ble stiftet i 1991, og har siden den gang vunnet seks landsturneringer, fem kretsmesterskap og blitt østlandsmestere tre år på rad, for å nevne noen av de mange bragdene på banen. Trener Knut Santos Simensen har vært en populær trener helt siden starten, og er en primus motor for den sammensveisede gjengen.

En stolt trener tar imot diplom: - Etter at vi har fått prisen kommer vi til å ringe til alle spillerne og fortelle hva vi har fått. De kommer til å sprette høyt i været og snakke om dette til alle de møter, sier trener Knut Santos Simensen. 

- Det har vært veldig inspirerende å trene laget gjennom alle disse årene. Spillerne har ulike funksjonsutfordringer, og mange av dem har også søsken som spiller fotball. Da blir det viktig å få vise at også de kan spille. Det er et godt miljø å være i, hvor alle er velkomne. Det at alle er så positive og blide på trening varmer hjertet mitt, sier Simensen.

Feirer så snart de kan

Innimellom trening og turneringer har laget flere sammenkomster i året. På grunn av Covid-19 er både treninger og sosiale samlinger lagt på is, men når ting blir bedre har de planene klare.

- Vi skal samle alle på laget, trener og andre hjelpere til en feiring av at vi har fått prisen. Resten av pengene blir satt på konto og skal etter hvert brukes på landsturneringer og sammenkomster, forteller treneren.

Gavesjekken ble delt ut 11. november hos Rema 1000 Parketten i Brumunddal, en av butikkene som deltok i kampanjen, to måneder etter at kjøpmann Amund Rebbestad sammen med Kavli ba om forslag til lokale helter i en artikkel i Hamar Arbeiderblad.

- Det er en veldig fin kampanje å ha vært med på. Vi vil gjerne bidra i lokalsamfunnet og fikk et ganske bra engasjement fra kundene våre. Det er moro at bygden har engasjert seg, det trengs i disse tider, og det er en fantastisk vinner som er valgt ut. Vi er jo inne i en spesiell tid hvor det går mye penger til å holde samfunnet flytende. Det betyr gjerne at sårbare grupper kan falle litt utenfor når midler skal fordeles. Derfor er det innmari fint at vi kunne bidra til at fotballaget fikk denne tildelingen fra Kavli, sier Rebbestad.