Kan gravide spise smøreost?

Kan gravide spise Kavli smøreost?

Etter at klassikeren Kavli SalamiOst på tube ble relansert, har vi mottatt stadig flere henvendelser fra smøreost-fans som lurer på om våre myke og gode oster er trygge å spise under et svangerskap.

Svaret på det spørsmålet er kort og godt: Ja, det er helt trygt. Kavlis egen ernæringsfysiolog og produktutvikler, Ane Grønsberg, skriver under på det.

-  Når vi lager den gode smøresten vår blir den varmebehandlet. Smøreosten oppnår en såpass høy temperatur over lengre tid, at det er uproblematisk for gravide å spise den. Dette gjelder også alle smaksvariantene våre med kjøtt og skalldyr i. Disse ingrediensene er nemlig med i varmebehandlingen, konstaterer hun.

Operatør Cathrine sjekker kvaliteten på hvitosten før den skal smeltes sammen med andre ingredienser og bli til myk og god Kavli smøreost.

Cathrine sjekker kvaliteten på hvitosten før den skal smeltes sammen med andre ingredienser og bli til myk og god Kavli smøreost. 

Grønsberg svarer ukentlig på ulike produkt- og ernæringsspørsmål fra folk som lurer på noe om Kavli-ostene, og synes det er ekstra kjekt å kunne gi en positiv tilbakemelding til noen som selv er eller spør på vegne av en som er gravid.

- Enkelte matvarer savnes ekstra mye når man går gravid, og pålegg som salami og ulike typer oster er typiske eksempler på matvarer som kan skape usikkerhet. Heldigvis vet jeg at alle ostene våre kan nytes med god samvittighet, og det er ekstra kjekt å kunne dele den informasjonen med andre som er i samme situasjon som meg. Jeg er i snakkende stund snart på vei ut i min andre permisjon, sier hun. 

Produktutvikler Ane Grønsberg nyter en velfortjent brødskive med Kavli-nyheten Primula Spekeskinke.

Produktutvikler Ane Grønsberg nyter en velfortjent brødskive med Kavli-nyheten Primula Spekeskinke.

Februar 2022 lanserer vi et nytt medlem i smøreostfamilien, nemlig Primula med spekeskinke fra Vestlandet! Og ja, som du sikkert allerede har gjettet, kan vi bekrefte at også den er helt trygg å spise under en graviditet.

Kjenner du noen som vil bli ekstra glad for å lese denne saken? Del den videre!