HaPå er testvinneren

HaPå er testvinneren

19. mar. 2015

I sin siste test har Bramat.no kåret nostalgiske HaPå som testvinner. Pålegget som har vært på frokost-, lunsj- og kveldsmatbordet gjennom generasjoner er fremdeles i full vigør.

Bramat.no sin test tar for seg søtpålegg og skriver:

"Det er kanskje dumt å gjøre en "sunnhetstest" av sjokoladepålegg og annet søtpålegg. Men vi har likevel valgt å gjøre det for å opplyse forbrukerne om hva de får når de kjøper et av disse påleggene."

For å gjøre en ernæringsmessig vurdering av produktene, har bramat.no sett på innhold av protein, sukker, og mettet fett. Mye sukker og mettet fett trekker ned, mens protein trekker opp og de har også trukket for innhold av palmeolje.

HaPå er selvfølgelig ikke et "slankepålegg", men hvis du har ekstremt lyst på noe søtt på skiven så er HaPå det beste valget.

Les hele testen på bramat.no

Protein, lite fett og færrest kalorier

Bramat. no skriver om HaPå: "En av testens vinnere. Mindre sukker og mettet fett enn mange av de andre".

Fra før visste vi i Kavli at HaPå er ett av søtpåleggene som inneholder minst fett, færrest kalorier og mest med protein, men det er kjekt å få en annerkjennelse av et så bra nettsted som bramat.no. HaPå inneholder heller ikke noe olje og kaloriinnholdet er derfor mye lavere enn de andre i testen.

Vet du ikke hva HaPå er så er det et pålegg som smaker nesten som sjokolade eller karamell. Eller en deilig blanding om du vil.

Lojale forbrukere

HaPå var på vei vekk fra markedet, men pga et enormt engasjement blant ungdommer på sosiale medier så gjennopptok Kavli produksjonen i Bergen.

Konsernsjef i Kavli sa den gang til NrK:

- Det er vel knapt noen i Norge som ikke har hatt HaPå på spisebordet. Norske forbrukere har de siste månedene vist at HaPå har livet rett så dette ser vi på som en god og spennende investering.