Blant hundrevis av nominasjoner ble Øygarden Speidargruppe det første gode, lokale formålet som får 25.000 kroner i støtte fra Kavli. Her holder leder og nestleder i speidergruppen fast i sjekken på kroner 25.000, under utdelingen hos KIWI Øygarden.
En glad leder og nestleder i Øygarden Speidargruppe tok imot gavesjekken, som skal brukes på bedre utstyr til speiderturene i lokalområdet.

Første hjertesak i Kavli og KIWIs jakt på gode, lokale formål er klar!

Blant hundrevis av nominasjoner ble Øygarden Speidargruppe det første gode, lokale formålet som får 25.000 kroner i støtte fra Kavli.

Mot slutten av mai sparket vi i gang en stor kampanje sammen med KIWI, hvor vi ba folket om å hjelpe oss i jakten på gode, lokale hjertesaker.

- Vanligvis finner Kavlifondet de gode formålene som vi støtter, men denne gang lar vi folket få være med på å bestemme hvem vi skal dele ut noe av overskuddet vårt til. I år skal tolv lokale hjertesaker få støtte fra oss, forklarer Kavlis markedsdirektør Gudfinna Traustadottir.

Nominasjonsperioden er over for denne gang, og en jury fra Kavli, Kavlifondet og KIWI har valgt ut Øygarden Speidargruppe som det første lokale vinnerformålet. Ytterligere fem initiativer og ildsjeler vil få gode nyheter i de kommende ukene - så følg med!

Utdelingen av den første gavesjekken fant sted hos KIWI Øygarden, en av flere hundre KIWI-butikker som er med på å spre budskapet om lokale hjertesaker. Til å ta imot gavesjekken for Øygarden Speidargruppe, var nestleder Magdalena Rong og leder Leif Magne Vik.

Utdeling av gavesjekken fra Kavli hos KIWI Øygarden: Fra venstre: Leder Leif Magne Vik i Øygarden Speidargruppe, regionsjef Tore Hadler Olsen i Kavli, butikksjef Fredrik Oen hos KIWI Øygarden og nestleder i speidergruppen Magdalena Rong.

Utdeling av gavesjekken fra Kavli hos KIWI Øygarden. Fra venstre: Leder Leif Magne Vik i Øygarden Speidargruppe, regionsjef Tore Hadler Olsen i Kavli, butikksjef Fredrik Oen hos KIWI Øygarden og nestleder i speidergruppen Magdalena Rong.

- I Øygarden Speidargruppe driver vi blant annet med kanopadling og fisking, og har også begynt med klatring, og opplever at dette skaper mestring for barna. Det er veldig givende å se hvordan barn blomstrer når de tør å møte ulike utfordringer, sier Vik, før han legger til at gaven vil gjøre det mulig å tilby speiderne mer og bedre tur- og aktivitetsutstyr.

Fra Kavli deltok regionsjef Tore Hadler Olsen. Han sa følgende under overrekkelsen:  

- Øygarden Speidargruppe gir barna flotte natur- og fritidsopplevelser, men også viktig lærdom om gjenbruk, miljø og kretsløp. Samtidig bidrar de til å bekjempe utenforskap blant barn og unge gjennom sitt fokus på inkludering og mestring. Tusen takk til de frivillige som bidrar til å gi barna trygghet, positive opplevelser og viktig kunnskap som de både får stor glede av i dag, men også tar med seg videre i livet. Dere er en ekte, lokal hjertesak, og vi håper at midlene kan være til glede for speidergruppen i tiden fremover.

Nestleder Rong var den som nominerte speidergruppen. Hun har engasjert seg i gruppen i en årrekke, og er spesielt opptatt av at det skal være et trygt sted som tilrettelegger for mestring.  

- Vi er en samlingsplass for litt over 50 barn fra kommunen, og vil at de skal lære om og ta med seg viktige verdier som samarbeid, mestring og samhold. Vi oppfordrer barna til å prøve nye ting og utfordre seg selv på ulike nivåer, og slik bli selvstendige. Samtidig er vi opptatt av at de skal være bevisste forbrukere. Hos oss blir alle inkludert, og vi forsøker å formidle at alle kan være en ressurs selv om de ikke nødvendigvis passer inn i noe som er A4, sier hun.

Dagen etter utdelingen var det duket for ny speidertur, og lederne kunne dele den gode nyheten med små og store speidere.

Øygarden Speidargruppe på tur i lokalområdet. Her tilberedes fellesmåltid med vannmelon, brødskiver med Kavli-ost og annet godt.

Øygarden Speidargruppe var på ny tur i lokalområdet samme helg som de mottok nyheten om gavesjekken. Her gjør de i stand til fellesmåltid i campen. 

Fire unge speidere lager ly for regnet ved hjelp av grener og presenning. Samhold, mestring og samarbeid er grunnverdier for Øygarden Speidargruppe.

Samhold, mestring og samarbeid er grunnverdier for Øygarden Speidargruppe. Denne gjengen lager ly for vestlandsværet! 

Butikksjef hos KIWI Øygarden, Fredrik Oen, kjenner godt til vinnerformålet. Butikken har flere ganger sponset speidergruppen med turmat.

- Dette er et veldig flott tiltak for barn og unge i området, og vi synes det er fint å kunne bidra når vi får spørsmål om det. At speidergruppen er valgt ut som en av de tolv lokale vinnerne som mottar støtte fra Kavli, er rett og slett veldig gledelig å se, sier Oen.

Regionsjef i KIWI Vest, Jan Olav Mjøs, kom også med lykkeønskninger til vinnerne.

- Vi er svært for glade at vi får være med på denne kampanjen. Det har vært et krevende år for mange, ikke minst for barn og unge. Pandemien har preget lag og foreninger på mange måter, og derfor er det mange helter som fortjener støtte. Det har vært moro med mye engasjement og mange nominasjoner, og jeg ønsker Øygarden Speidargruppe masse lykke til videre med deres viktige arbeid for barn og unge i Øygarden.

I august åpnes det på ny opp for nominasjoner av lokale hjertesaker på kavli.no, og seks nye formål skal hedres.