Fra tube til sykkel: 1000 resirkulerte Kavli-tuber = en ny sykkel!

Fra tube til sykkel

Visste du at 1000 ♻️ Kavli-tuber kan bli til en ny sykkel?

Og at tuben skal resirkuleres som metallemballasje for å få til det? Det kan du lære mer om i filmen Fra tube til sykkel, med Dag Otto i spissen! I november arrangerer vi Aksjon Gjenvinning, sammen med Forskerfabrikken, Norsk Metallgjenvinning og Norsk Hydro. Målet er at alle skal få vite hvordan tuben skal resirkuleres!

 Sammen med lagkaptein Dag Otto håper vi at også DU blir med på gjenvinningslaget. Som Dag Otto sier det: Hvor mange sykler klarer vi?!

Nå kan barna bli tubeforskere! Forskerfabrikkens eksperiment går ut på å tømme Kavli-tuben så godt som mulig før kasting, blant annet for å unngå matsvinn. Men hvordan kan tuben best tømmes? Det skal dere forske på i denne oppgaven!

Forskerfabrikkens tubeeksperiment

Tuber med Kavli smøreost er laget av aluminium, og aluminium kan brukes igjen og igjen så lenge det blir kastet på riktig måte. Tuben skal kastes som metallemballasje, før aluminiumet smeltes om for å bli til fine, nye ting - som en sykkel. Men hvordan kan tuben best tømmes før den kastes? Det skal dere forske på i dette eksperimentet. 

Resirkuleringsnytt!

Guide til resirkulering av tuben

Vanlige spørsmål

Ostebegerne sorteres i plastavfallet. Ostetubene sorteres i glass- og metallemballasje, mens korken skal plastgjenvinnes.

Det er flere faktorer som kan påvirke holdbarheten etter åpning. Dette kan være temperatur i kjøleskapet, hvor lenge pakningen står fremme, om den er utsatt for sollys, osv. Det er alltid best å se, lukte og smake på produktet for å fastslå om det er spiselig eller ikke. Om det ser bra ut og lukter og smaker godt, er det greit å spise.

Frysing av smøreost anbefales ikke. Ved tining vil den skille seg og bli kornete.