Sibas havrekjeks fra Korni er perfekt i bunnen av ostekaker. Osteblandingen på toppen består av en base med kremfløte, kremost, stivpisket eggehvite og gelatin. Toppes med friske bær.
Ingredienser
Fremgangsmåte
1. Knus kjeksene, bland med smeltet smør og sukker. Trykk blandingen lett ned i en kakeform dekket med bakepapir.
2. Lag bunnen og sett den i kjøleskapet.
3. Pisk fløten nesten stiv og sett den også kaldt.
4. Rør sammen kremost, melis og frøene fra vaniljestangen.
5. Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann i ca 5 minutter. Klem ut vannet og løs opp gelatinen i 2 ss kokende vann.
6. Stivpisk eggehviten.
7. Bland kremostblandingen lett med kremfløten først. Tilsett gelatinen i en tynn stråle mens du rører hele tiden. Løft inn eggehviten med en slikkepott tilslutt. Fordel blandingen over kjeksbunnen. Sett kjølig i 4 timer eller mer. Pynt med bær.