Oppskrift på spiraliserte grønnsaker i samarbeid med Grete Roede

Spiraliserte grønnsaker med Kavli MagerOst Jalapeño er er smakfull og mettende vegetarrett med nydelige farger.

Ingredienser

4 PORSJONER
400 g søtpotet
400 g rødbete
1 stk squash
400 g reddik eller hvit bete
1/2 ss finhakket rød chili
1 ss olje
200 g Kavli magerost jalapeño
1/2 ts salt
1/2 ts pepper
1 stk lime
2 stk avokado
1 bunt frisk koriander
2 ss sesamfrø

SLIK GJØR DU: 

1. Sett stekeovnen på 200 °C.

2. Finhakk rød chili. Skyll squashen og skrell de andre grønnsakene.

3. Finn en stor ildfast form og pensle den med litt olje.

4. Kjør alle grønnsakene i en spiraliser.

5. Ha de spiraliserte grønnsakene over i den ildfaste formen etter hvert som de er ferdig spiralisert.

6. Fordel Magerost Jalapeño tubeost over grønnsakene, press limesaft og strø over finhakket chili, salt og pepper.

7. Bak grønnsakene i ovnen i ca 10 minutter, til osten er smeltet og grønnsakene så vidt er litt møre men fortsatt sprø.

8. Ta ut formen og vend den smeltede osten inn i grønnsakene. Legg grønnsakene på et serveringsfat eller i en bolle.

9. Rens og skjær avokado i skiver og fordel på serveringsfatet, press litt limesaft over. Finhakk koriander.

10. Fordel koriander og sesamfrø over grønnsakene og avokadoen rett før servering.

Tips! Du kan også bruke andre fargerike neper og beter i denne retten. Retten kan brukes som en selvstendig vegetarrett, eller som tilbehør til kjøtt eller fisk, men da i litt mindre mengder.