Sunn og velsmakende pai med spinat og Kavli BaconOst
Sunn og velsmakende pai med Kavli BaconOst

Lag en velsmakende pai med spinat og Kavli BaconOst til middag. Oppskriften holder til ca. 4 porsjoner. 

Ingredienser

PAIBUNN
300 g mel
litt salt
225 g smør
4-5 ss kaldt vann
FYLL
200 g sprøstekte baconbiter
1 pose kokt spinat
3 dl Q kremfløte
3 stk egg
1/2 ts salt
1 ts pepper
50 g revet parmesan
1 tube Kavli BaconOst

Fremgangsmåte:

  • Bland paibunningredienser i en food processor
  • Legg deigen til avkjøling i kjøleskap i 1 time
  • Rull deigen ut og dekk paiformen. Prikk bunnen med en gaffel og sett formen med deig til kjølig i ca. 15 minutter
  • Sett stekeovnen på 180 grader og stek i 15 minutter
  • Bland forsiktig bacon, ost, Q-kremfløte, Kavli BaconOst og egg sammen med salt og pepper
  • Legg kokt spinat (uten vann) oppi paibunnen og hell forsiktig over bacon- og fløtemiks
  • Stek i ca. 20 minutter, eller til overflaten blir gyllen