Oppskrift på ovnsbakt hyse i samarbeid med Grete Roede.

Den aller enkleste måten å tilberede fisk på, er å bake den i ovnen. Mens fisken står i ovnen, lager du en deilig risotto til. Raskt, enkelt og smakfullt.

Ingredienser

4 PORSJONER
Bønnerisotto
1 stk sjalottløk
1/2 stk chili
1 ss olje
160 g risottoris
5 dl grønnsaksbuljong ferdigblandet
50 g Kavli magerost jalapeño,
200 g edamamebønner
1/2 ts salt
1/2 ts pepper
1 stk sitron
Ovnsbakt hyse med topping
600 g hysefilet
1 ss olje
200 g grønne bønner
250 g cherrytomat
50 g Kavli MagerOst
1/2 ts salt
1/2 ts pepper
Tips: Du kan også bruke torskefilet til denne retten.

Slik gjør du

  1. Varm opp stekeovnen til 200 ̊C varmluft.
  2. Finhakk sjalottløk, chili og persille. Tin edamamebønnene på et tørkepapir.
  3. Skyll cherrytomater og grønne bønner. Kutt endene på de grønne bønnene og del de i to.
  4. Skyll og tørk fisken og skjær den i porsjonsstørrelser. Legg fiskestykkene i en ildfast form penslet med olje.
  5. Krydre fisken med salt og pepper, og topp fisken med en liten stripe MagerOst Jalapeño og finhakket persille. Fordel cherrytomater og grønne bønner.   
  6. Rør ut buljong i varmt vann. Varm olje i en kjele og fres finhakket sjalottløk og chili blank.
  7. Tilsett risottoris og start med 1 dl ferdigblandet buljong. Kok opp under omrøring, tilsett litt mer kraft når buljongen er absorbert og rør jevnlig. Fortsett med å tilsette litt og litt buljong til all væsken er kokt inn. Dette tar ca 25 minutter. Smak på risottorisen – er den fortsatt hard må du tilsette litt mer væske.
  8. Sett inn fisken i ovnen når det gjenstår ca 15 minutter igjen av koketiden til risottoen. Bak fisken i 8–12 minutter, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
  9. Tilsett MagerOst Jalapeño og edamamebønner og vend inn i risottoen og varm opp slik at risottoen blir gjennomvarm. Smak til risottoen med salt, pepper og presset sitronsaft.

Server ovnsbakt hyse med risotto og bakte grønnsaker og dryss finhakket persille på rett før servering.