Moussaka med Kavli MagerOst Naturell er en deilig greskinspirert middag

Den greske "vidunderlasagnen" Moussaka er blitt en hit også nordover i Europa. Med Kavli MagerOst Naturell tilsetter du enda mer fylde til denne velsmakende middagen! Gir ca. 4 porsjoner. 

Ingredienser

1 beger MagerOst Naturell
1/2 dl Q Lettmelk
400 g karbonadedeig uten salt og vann
1 stk squash
1 stk aubergine
1 stk løk
2 stk gulrøtter
1 boks hakkede tomater
1 stk hvitløk uten fedd
1 ts timian
1 ts oregano
1/2 ts kanel

Fremgangsmåte:

  • Kutt squash og aubergine i tynne skiver. Legg skivene på et brett og dryss salt over.
  • Stek karbonadedeigen og tilsett tomat, finhakket hvitløk, gulrot i terninger, grovhakket løk og krydder. La det koke i noen minutter.
  • Bland sammen MagerOst, melk og litt pepper til en ostesaus.
  • Skyll squash og aubergine godt i rennende vann. Tørk lett av med kjøkkenpapir.
  • Ha tomatsausen over i ildfast form. Legg squash og aubergine lagvis over tomatsausen og avslutt med ostesausen.
  • Stekes i forvarmet ovn ved 175° C i 45 minutter. Serveres med frisk salat.

TIPS:
 Kan også lages i porsjonsformer.