Lammeburger med Kavli Smaksrik Jalapeño-ost

Sjekk ut denne saftige lammeburgeren med Kavli Smaksrik Jalapeño-smøreost. Oppskriften er med i Hverdagskassen til Godt Levert!

Ingredienser

300 g kjøttdeig av storfe og lam
150 g sellerirot
150 g kålrot
50 g grønnkål
1 tube Kavli Smaksrik Jalapeño
1 beger rørte tyttebær
1 pakke hamburgerbrød
salt
pepper
smør

FREMGANGSMÅTE

1. Varm ovnen til 200 grader varmluft.

2. Form to burgere av lammekjøttet. Sett burgerne kaldt frem til steking.

3. Skrell og skjær selleri og kålrot i tynne skiver. Vask og tørk grønnkål.

4. Ha smør i en middels varm stekepanne, krydre burgerene med salt og pepper og stek dem i 2–3 minutter på hver side. Ha på smøreost etter eget ønske, sett burgerne til side og la dem hvile frem til servering.

5. Ha mer smør i stekepannen og stek rotgrønnsaksskivene i 3–4 minutter (se tips). Ta rotgrønnsakene til side og stek grønnkålen raskt i 1–2 minutter.

6. Varm hamburgerbrødene i 2 minutter i stekeovnen.

7. Server lammeburger med smaksrik jalapeño-smøreost, rotgrønnsaker, grønnkål og tyttebær.

Tips!

Ha gjerne litt knust einebær og rosmarin i pannen når du skal steke grønnsakene. Ha aluminiumsfolie over både burgerne og rotgrønnsakene frem til servering. Smør gjerne litt sennep på burgerbrødene ved servering. Lag potetskiver hvis du har noen ekstra poteter. Stek dem i ovnen på 220 grader med olje, salt og pepper i 20 minutter.