Pavlova med fyldig og lekker HaPå-saus og bær. En søt og god vri på en klassisk dessert.
En søt og god vri på pavlova, med fyldig HaPå-saus.

Her snakker vi søt kjærlighet! HaPå tar pavlovaen til nye høyder. 

Ingredienser

1 glass Hapå
6 eggehviter
3 dl sukker
2 ts hvitvinseddik
1 ss maisenamel
3 dl Q kremfløte

Fremgangsmåte:

  1. Sett av 3 ss HaPå til kremen og lag HaPå-saus av resten (fremgangsmåte under)
  2. Visp eggehviter og sukker stivt. Bland forsiktig inn maisenamel og hvitvinseddik.
  3. Plasser marengsen i åtte porsjoner á 10 cm diameter på stekebrettet. Rør forsiktig inn 1-2 ss HaPå-saus i hver porsjon med en spiseskje. Bruk bakenden av skjeen til å marmorere.
  4. Stekes midt i ovnen ved 120C varmluft i ca.1,5 time.
  5. Visp krem, rør 3 ss HaPå glatt og bland så sammen. Fordel kremen over marengsen og topp med bær.

HaPå Saus

2 deler HaPå
1 del vann, eller fløte

Prøv også å blande i flaksalt for en deilig kombo av salt og karamell. Ønsker du en mer spicy variant anbefales det å blande i litt chili.