Denne saftige oppskriften er spesielt til deg som har savnet HaPå sjokolade.

Denne saftige kakeoppskriften er dedikert til deg som har savnet HaPå sjokolade. 

Ingredienser

2 glass Hapå
6 stk egg
4 dl sukker
2,5 dl solsikkeolje
2,5 dl surmelk
7,5 dl hvetemel
1/2 ts salt
3 ts bakepulver
1 ts natron
200 g mørk kokesjokolade
2,5 dl Q Kremfløte
4-6 ss kakao

Fremgangsmåte:

  1. Pisk egg og sukker hvitt. Tilsett olje og pisk litt til. Ha i melken og bland godt sammen.
  2. Bland de tørre ingrediensene og sikt i røren. Fordel i to former à 23 cm.
  3. Stekes nederst i ovn på varmluft 175o C i ca. 25 min.
  4. Avkjøl kakene og del hver i to. Smør med 1,5 glass HaPå og strø litt flaksalt mellom lagene.
  5. Varm fløten uten å la den koke og ha i grovhakket sjokolade. Rør til den er smeltet og glatt. Avkjøl glasuren og hell den over kaken.
  6. Tynn ut ½ glass HaPå til saus (2 deler HaPå 1 del vann eller fløte) og dekorer kaken.

Visste du at...

HaPå kan brukes i kake- og kjeksdeiger som erstatning for melk og sukker?