Ostekake med hint av HaPå er en drøm av en dessert. Husk bær til topping.

Ostekake med hint av deilig karamell. En oppskrift du vil lage igjen og igjen! 

Ingredienser

1,5 glass HaPå
400 g kremost naturell
200 g mascarpone
6 plater gelatin
3 dl Q kremfløte
1 dl sukker
200 g Sibas Havrekjeks
80 g smør
1/2 dl sukker
fløte eller vann til HaPå-saus

Fremgangsmåte:

  1. Bland sammen mascarpone, kremost og 1 glass HåPå. Visp krem av fløte og sukker.
  2. Legg gelatinplater i kaldt vann i ca. 5 minutter. Klem forsiktig ut vannet av gelatinplatene og smelt forsiktig i en panne. Bland inn i kremen. Tilsett ostekremen og rør forsiktig.
  3. Knus kjeks i en food processor og bland inn smeltet smør og sukker. 
  4. Trykk blandingen ut i en rund form med 24 cm diameter. Avkjøl i 5 minutter. Hell ostekremen over kjeksbunnen og sett kjølig over natten.
  5. Tynn ut ½ glass HaPå til saus og hell det over kaken. Sett kjølig i en time.

HaPå Saus

2 deler HaPå
1 del vann eller fløte