Oppskrift på fylte pannekaker i samarbeid med Grete Roede

Grove pannekaker kan fylles med mye godt! Prøv denne varianten med bl.a. aromasopp, vårløk og MagerOst skinke. 

Ingredienser

PANNEKAKERØRE 3 PORSJONER
1 1/2 stk egg
2 1/2 dl lettmelk
1 dl fin sammelt hvete
1 1/4 dl havremel
1/4 ts salt
FYLL MED MAGEROST
100 g aromasopp
1/2 bunt vårløk
150 g kokt skinke i strimler
1/2 stk paprika
100 g Kavli MagerOst skinke
1/2 ss margarin flytende

Slik gjør du

1. Rør egg og salt sammen og rør inn melken. Tilsett melet og visp godt til en fyldig, jevn og klumpfri røre. La røren svelle i ca. 15 minutter.

2. Mens røren står og sveller finner du frem ingrediensene til fyllet og gjør fyllet klart.

3. Skjær paprika i strimler, sjampinjong i båter og finhakk vårløk. Varm en stekepanne med margarin og stek grønnsakene i 3-4 minutter. Legg fyllet over i en tallerken. Tørk av stekepannen og start med å steke pannekakene.

4. Fordel litt margarin i stekepannen og fordel en øse med røre i stekepannen.

5. Stek pannekaken på middels varme. Snu pannekaken når den har stivnet på oversiden.  Fordel en stripe med Magerost skinke og fyllet på den ene halvdelen, og la skinkeosten smelte før du legger over den andre halvdelen. 

Server pannekaken lun med finhakket persille over

Tips! Du kan også steke ferdig pannekakene før du legger på fyllet og gratinerer dem i ovnen på 200 ̊C i ca 10 minutter, eller til skinkeosten har smeltet.