Slik lages verdens beste kaviar

Slik lages verdens beste kaviar

3. mar. 2015

Trodde du kaviar var noe man plukket fra havet? Da har du litt rett, men først må Kaviar-mannen på Kavli gjøre litt av sin magi.

Stjernelegging av rogn

Kavli bruker kun norsk torskerogn fisket i Nord-Norge mellom januar og mars. Dette sikrer den eksepsjonelle smaken. Kavli Kaviar er den kaviaren på markedet med høyest innhold av torskerogn - hele 60%! 

Rognen fra torsken blir hos fiskemottaket umiddelbart «stjernelagt» og sukkersaltet i tønner som har en konserverende effekt. Dette er en tradisjonell måte å oppbevare torskerogn på som har vært gjort i generasjoner. Bare spør din bestefar! Deretter blir tønnene sendt til Kavli sitt lager i Bergen for modning i 9 til 24 mnd. Vi leker ikke kaviar!

Full rulle

Tønnene, som kan veie opp mot 150 kilo, blir også rullet et par ganger under lagring for den gode smaken sin skyld. Faktisk ruller Kaviar-mannen vår, Roar, alle tønnene 40 meter frem og tilbake. Dette har han gjort i over 10 år og ingen kjenner Kaviar som han! Vi er stolt av å ha en egen rognekspert.

Rognjakt i nydelige Henningsvær 2019

Rognjakt i Henningsvær, Lofoten 

Etter at kvalitetsavdelingen vår har godkjent rognen som ferdig modnet, blir torskerognen skilt fra rognposen, og deretter røykt med ekte bøkespon til den har fått den perfekte røykesmaken. Som sagt; vi leker ikke kaviar! Det er en grunn til at Kavli Kaviar 60 % kanskje har verdens beste smak!

Blandes med andre ingredienser

Nå er rognen klar og den blir blandet med de andre ingrediensene. Rapsolje og sukker gir den rette smak og konsistens. Så blir kaviaren pakket i tube og forseglet og er klar for å sendes ut til en butikk nær deg.

Kaviaren er god å ha på kokt egg, på hvitost eller bare kaviar på godt brød. Men det visste du sikkert.