1. nov. 2017

I Dagbladets test av kaviar stikker Kavli kaviar 60% av med seieren!

I år har vi i Kavli laget kaviar i 100 år og var først ute med verdens første smørbare kaviar. Med så lang erfaring og tradisjon er det ingen tvil om at det er stor jubel på fabrikken til Kavli når terningen viser 6 øyne.

De gamle er fortsatt best

Juryen bak testen gir full pott til Kavli kaviar og under overskriften "de gamle er fortsatt best" skriver de "Akkurat passe salt, akkurat passe søt og akkurat passe røkt. Våre smaksdommere var ikke i tvil om hva som var best da de testet kjedenes kaviartuber"

I dommen fremheves lukt, smak og utseende. Blant 12 kaviartuber er det altså den rød-hvite tuben, propfull av torskerogn fra Lofoten, som peker seg ut som soleklar vinner.

Ren og intens smak

- Dette gleder jeg meg til å smake på. Her ser du virkelig at pålegget er laget av torskerogn. Den lukter behagelig, og smaker godt. Jeg tror dette er en av de dyrere variantene med ekstra mye rogn.

- Enig i alt. Både fargen og konsistensen er tiltalende. Smaken er ren og intens. Her er det ingen tvil om hva du spiser. Dette vil jeg ha i kjøleskapet mitt!

Fagmannen smiler

Kaviarmannen, eller Roar som foreldrene døpte han, har laget kaviar for Kavli i 100 år, unnskyld, i over 14 år er meget fornøyd med testen.

- Det er artig å få toppscore i slike tester. Det viser at vi vet hva vi holder på med, sier Kavli sin egen kaviarmann som akkurat er tilbake fra en tur i Nord-Norge for å smake på rogn. Han setter kvalitet først i alle ledd noe du kan lese mer om her.

Selve prosessen tar opp i mot et år. Dette for å lage kanskje verdens beste kaviar!

Bilder til saken: