3. mar. 2015

Har du lurt på hva kaviar egentlig er og hvordan den fremstilles? Trodde du kaviar var noe man plukket fra havet? Da har du litt rett, men først må Kaviar-mannen på Kavli gjøre litt av sin magi.

Stjernelegging av rogn

Kavli bruker bare norsk torskerogn fisket i Nord-Norge mellom januar og mars. Dette sikrer den eksepsjonelle smaken. Kavli Kaviar er den kaviaren på markedet med mest innhold av torskerogn, hele 60%! Rognen fra torsken blir hos fiskemottaket umiddelbart «stjernelagt» og sukkersaltet i tønner som har en konserverende effekt. Dette er en tradisjonell måte å oppbevare torskerogn på som har vært gjort i generasjoner. Bare spør din bestefar! Deretter blir tønnene sendt til Kavli sitt lager i Bergen for modning i 9 til 24 mnd. Vi leker ikke kaviar!

Les også: Hva inneholder Kaviar?

Full rulle

Tønnene blir også rullet et par ganger under lagring for den gode smaken sin skyld. Faktisk ruller Kaviar-mannen vår, Roar, tønnene 40m frem og tilbake. Dette har han gjort i over 10 år og ingen kjenner Kaviar som han! Vi er stolt av å ha en egen rognekspert.

Etter at kvalitetsavdelingen vår har godkjent rognen for ferdig modnet blir torskerognen skilt fra rognposen, og deretter røykt med ekte bøkespon til den har fått den perfekte røykesmaken. Som sagt; vi leker ikke kaviar! Det er en grunn til at den kanskje er verdens beste på smak!

Blandes med andre ingredienser

Nå er rognen klar og den blir blandet med de andre ingrediensene, bla. rapsolje og sukker for å få den rette smak og konsistens. Så blir kaviaren pakket i tuber og forseglet og klar for å sendes ut til butikk nær deg.

Kaviaren er god å ha på kokt egg, på hvitost eller bare kaviar på godt brød. Men det visste du sikkert.

Bilder til saken: