16. aug. 2018

Tre ingredienser - Kavli BaconOst Beger,  pasta og Q-Melk - er alt du trenger for å diske opp en rask og deilig hverdags-carbonara, som husets småtasser vil elske.

Kavli BaconOst på beger med ekte norsk hvitost og smakfulle baconbiter er selvfølgelig stjernen i vår signaturrett Kavlionara, og med god grunn. I tillegg til den gode smaken og et lavere fettinnhold enn vanlig hvitost, er Kavli BaconOst på beger naturlig rik på kalsium og protein – næringsstoffer som er nødvendig for at barns bein skal vokse og utvikles normalt.

Bruker du fullkornspasta i Kavlionaraen, får du dessuten tilsatt fiber fra planteriket i middagen. Ønskes en grønnere variant kan du tilsette erter, eller drysse friske urter på til sist. Topp gjerne retten med sprøstekte baconbiter, for en ekstra saftig middag.

Med kun tre ingredienser og 10 minutters tilberedningstid er Kavlionara en perfekt middagsrett å la barna bryne seg på. Kanskje har du en liten superkokk der hjemme, som vil hjelpe til på kjøkkenet?

Tre grunner til at Kavlionara med kalsium- og proteinrike Kavli BaconOst på beger er bra for husets minisjef(er): 

  • Kalsium bidrar til normal energiomsetning og muskelfunksjon
  • Kalsium bidrar til at fordøyelsesenzymer fungerer normalt
  • Proteiner bidrar til vekst i muskelmasse og til å opprettholde normale knokler

Rimelig, smakfull OG næringsrik middag på 1-2-3? Ja, takk!

Ingredienser:

400 g fullkornspasta (gjerne tagliatelle)

1 beger Kavli BaconOst

2 dl Q-melk

Eventuelt salt og pepper

Fremgangsmåte:

Kok pasta i saltet vann til den er såkalt al dente (noe tyggemotstand).

Hell så av vannet, og rør inn Kavli BaconOst og Q-Melk.

Dryss på litt pepper før servering.

Tips:

For en grønnere variant, tilsett erter når det gjenstår 1 minutt av kokingen. Kavlionaraen kan også toppes med sprøstekt bacon.

Vel bekomme!

Bilder til saken: