10. jan. 2017

Er du blant dem som tenker at nytt år betyr nye muligheter? En ekstra piff til å ta noen nye valg, eller prøve noe nytt? Flere kjenner nok behovet for å stramme opp kostholdet innimellom.

av Ragnhild Lekven Fimreite, klinisk ernæringsfysiolog

En god tanke, men akk så skjør om du ikke holder tunga bent i munnen. Pass på at du ikke gaper over for mye og prøver å gjøre alt på en gang. Jo enklere valg, jo større er sjansene for å lykkes på sikt.

Gjør det enkelt

Det beste er å spise mat som både smaker og gjør godt på samme tid. Vi vil gjerne spise noe som inneholder mindre kalorier, men helst ikke la det gå på bekostning av smaken. I tillegg bør det være enkelt å bruke og selvsagt ha en smart emballasje som opprettholder den gode smaken og kvaliteten også etter åpning. 

Tre gode ting på en gang! For godt til å være sant, sier du?

Kavli mager smøreost, gir deg muligheten til å oppnå et balansert kosthold med mindre fett og kalorier samtidig som den gode smaken opprettholdes. Til tross for at osten er basert på ekte og naturlig hvitost, inneholder den kun 7 % fett.

Gode valg – bedre helse

Som klinisk ernæringsfysiolog er jeg opptatt av at pasientene mine gjør gode valg for helsen sin, enten det er snakk om hjerte og blodårer, blodsukkerregulering eller en sunn kroppsvekt.

MagerOst kan på mange måter sies å være en naturlig del av et helsefremmende kosthold, nettopp fordi den inneholder mindre kalorier og fett enn andre oster, samtidig som den er helt fri for sukker og andre karbohydrater.

MagerOst – et naturlig valg for en sunnere hverdag!

Om ernæringsfysiologen/artikkelforfatteren

Ragnhild Lekven Fimreite er klinisk ernæringsfysiolog, med cand. scient i ernæring fra Universitetet i Oslo, 1999. Hun har lang klinisk erfaring fra sykehus, pasientveiledning og undervisning. I tillegg har hun bred erfaring med kurs- og foredragsvirksomhet innen helsefremmende livsstil.
I 2008 mottok hun, sammen med Statoil offshore forpleining, den prestisjetunge HMS-prisen i Statoil. Utmerkelsen ble tildelt for vellykket innsats for å fremme og tilby sunn og god mat offshore.  

Med sin ernæringsfaglige bakgrunn og genuine interesse for god mat, godt liv og god helse, har hun ved flere anledninger deltatt i ulike mattester og produktutviklinger. Utover dette bidrar hun jevnlig som skribent og ekspert for magasiner, bøker og media. Ragnhild ønsker å bidra til at sunn og god mat blir et enkelt valg – på en enkel måte. Det ultimate er når maten smaker godt og gjør godt på samme tid.

Bilder til saken: