3. mar. 2015

Kavli-ost har en lang og sterk historie i Norge. At den gjennom generasjoner har vært en favoritt skyldes nok de rene smaksfulle råvarene.

Den beste norske hvitosten

Første steg for å lage vår anerkjente smelteost er å kjøpe inn den beste hvitosten laget av melk fra norske kyr. Å finne den rette kombinasjonen av hvitost som vil gi den velkjente smaken av Kavli smelteost er nøkkelen til suksess. Dette gjøres ved sensorisk bedømmelse av hvitosten, noe som er en kunnskap som har gått i arv i generasjoner, fra far til sønn.

Tilsett god smak og smelt osten

Osten blir så kuttet opp og deretter tilsatt vann og smeltesalt for så å koke en liten stund. Vi bruker hele 50 % til 60 % hvitost. Vi tilsetter også bacon, skinke, reke, kylling, jalapeño eller krydder for å få til ulike smaksvarianter av den gode Kavli-osten.

Streng kontroll

Osten blir så kontrollert av våre osteeksperter for å bedømme om den har den gode smak og konsistens som kavliosten er så kjent for. Igjen et håndverk som krever lang opplæring, og som hos oss typisk har gått i arv fra far til sønn.

Deretter blir osten pakket og forseglet i tuber og esker mens den fremdeles er varm.

Nedkjøling

Så blir tube og beger kjølt ned i en stor kjøletunnel. Når den har kommet seg gjennom nedkjølingen pakkes den på pall og settes inn på et kjølelager. Under hele produksjonen tar vår kvalitetsavdelingen stikkprøver av tuber og beger for å kontrollere at kvaliteten og den gode ostesmaken er slik vi i Kavli vil ha den.

Ost pakket og klar

Vår kavli-ost er nå pakket og klar for å sendes ut til alle butikker i Norge. Nå kan du ta kavli-osten med hjem og smøre den på ditt favorittbrød, knekkebrød eller det du foretrekker å bruke osten til.

Bilder til saken: