3. jun. 2016

Man hører mye om hva som er sunt og ikke. Det er mange meninger om dette og derfor også lett å gå seg vill. Hva er et sunt og variert kosthold, og inngår Kavli-produkter i et slikt kosthold?

For å ha et optimalt kosthold er det viktig at man setter sammen de anbefalte mengdene av karbohydrater, fett og protein. I tillegg er det en rekke vitaminer og mineraler man også bør få i seg i løpet av en dag. For å komme godt på vei med et sunt og variert kosthold er det viktig å spise mye grønnsaker, frukt, bær, grove kornprodukter og fisk.

Dersom man har et variert og sammensatt kosthold er det plass til alle matvarer. Det som er viktig er å begrense inntaket av enkelte matvarer. Noen passer veldig godt til hverdags, mens andre bør man kun spise i helgen. 

Kavli er hverdagsmat

Kavli smøreost er et pålegg som passer godt i hverdagen. Våre produkter er laget av ca. 50 % ekte hvitost, så ved å spise Kavli-ost vil man få i seg viktige næringsstoffer som for eksempel protein, kalsium og vitaminer fra hvitosten. I tillegg til næringsstoffene fra hvitosten vil også smaksingrediensen, som bacon og skinke, bidra til inntak av proteiner.

MagerOst

Kavli Magerost er et alternativ til å få i seg mindre fett og kalorier. Man kan også bruke den som et alternativ til smør. Magerosten er proteinrik, og proteinene er av god kvalitet da de i hovedsak kommer fra hvitost. I dette tilfelle lett hvitost. I likhet med de andre Kavli-ostene har også MagerOst et høyt innhold av kalsium.

Siden Kavli MagerOst er laget av lett hvitost, har den et redusert innhold av mettet fett.

Skivet ost

Kavli Skivet Ost er et alternativ dersom man ønsker et raskt hverdagspålegg der man får to smaker i ett pålegg. Skivetosten består av ca 80 % hvitost og 10 % jalapeño eller chili paprika. Som i de andre ostene våre får man også her viktige næringsstoffer fra hvitosten, i form av proteiner, kalsium og vitaminer.

Bilder til saken: