25. feb. 2017

Mat og måltidene er ekstra viktig for barn i vekst. Barns spisevaner kan gi mye glede, men også mye frustrasjon for oss foreldre. Mengdene og maten de får i seg varierer, og ofte uroer vi oss enten det blir for lite eller for mye. 

- Bekymring over barns matinntak er som oftest ubegrunnet», sier Klinisk ernæringsfysiolog Ragnhild Lekven Fimreite. Etter hvert som barnet vokser til regulerer de mengdene selv. Ofte snur de hodet bort eller spytter ut når de er forsynt.

Fordi mengdene og typen matvarer de får i seg varierer, vil ett enkelt måltid sjelden være perfekt sammensatt. «Da er det godt å vite at det er det barnet får i seg over tid (dager/uker) som til slutt betyr noe for det totale næringsinntaket», sier Lekven Fimreite. Formålet bør være å få hvert måltid til å bli så optimalt som mulig, samtidig som barnet liker det. Og det kan faktisk være enklere enn man tror.

Med Kavli smøreost får du et perfekt pålegg for barnet ditt. Smøreostene har en god næringssammensetning som passer perfekt til brødskiven.

Du finner Kavli smøreost i mange forskjellige smaker. Prøv BaconOst, SkinkeOst og kanskje HvitOst/GulOst. Kanskje finner du både din egen og barnet ditt sin nye favoritt?

  • Visste du at Kavli smøreost kun har 17 % fett mens vanlig norsk hvitost har 27 % fett? 
Bilder til saken: