3. mar. 2015

Vår kaviar har det høyeste innholdet av torskerogn på markedet. Faktisk hele 60% sukkersaltet rogn, noe som gir mye mer av den gode og rene smaken!

Sukkersaltet og røkt torskerogn

Kavli Kaviar 60 % inneholder hele 60 % sukkersaltet torskerogn. For å få frem en skikkelig god kaviar som Kavli Kaviar 60% må man tilsette flere kvalitetsråvarer.

Vi benytter kun rogn fra torsk, og ikke fra andre torskefisker.Det er kun norsk rogn fra Nord-Norge, som er fisket mellom januar og mars.

Rognen spesialbehandles på norske fiskemottak: Blir håndlagt i tønner, lagvis med sukker og salt. Rullet for hånd, slik at alt blander seg skikkelig.

Les også: "Slik lager vi kaviar"

På lageret vårt, på Midttun utenfor Bergen, modnes rognen, slik at kaviaren får den gode, runde smaken. Rognen modnes fra 9 til 24 måneder under oppsyn av Kaviar-mannen vår, Roar.

Under modning er rognen under stadig kontroll av rogneksperten vår og Kaviar-mannen i nært samarbeid med rogneksperten vi har på laboratoriet, Hilde. Rognen er røkt på ekte bøkeflis.

Rapsolje

Oljen vi benytter i kaviaren er rapsolje. Rapsolje inneholder mindre mettet fett enn andre matoljer

Raspolje har en god balanse mellom vegetabilsk omega-6 og omega-3 sammenlignet med andre matlagingsoljer. Mesteparten av rapsoljen vi benytter kommer fra Danmark, noe kommer fra Tyskland.

Johannesbrødkjernemel

For at rognen og oljen ikke skiller seg, må vi ha i en stabilisator. Vi har valgt å bruke Johannesbrødkjernemel.

Det er laget av frøene som sitter inni fruktbelgene fra johannesbrødtreet (Ceratonia siliqua), som dyrkes i landene rundt Middelhavet.

Johannesbrødtreet fikk navnet sitt etter den bibelske personen Johannes døperen, som skal ha hatt fruktbelgene fra dette treet som eneste føde under sitt opphold i ørkenen.

Bilder til saken: