10. jan. 2017

Ønsker du et pålegg som smaker godt og metter, uten å gi mye kalorier? Da bør du prøve Kavli Magerost. Med kun 6 - 8 % fett, inneholder den mindre fett enn samtlige hvitoster i påleggshyllen, både faste og smørbare!

av Ragnhild Lekven Fimreite, klinisk ernæringsfysiolog

I tillegg er den en kilde til proteiner og kalsium. Denne sammensetningen gjør Kavli Magerost ekstra velegnet om du ønsker et balansert kosthold med mindre kalorier og mindre mettet fett. 

Magerost – mer enn slankeost

MagerOst er et smart valg for mer enn kroppsvekten. Gode kostvaner er vist å redusere risikoen for hjerteinfarkt. Hvert tiltak betyr noe. En god start er å gjøre smarte påleggsvalg. Husk at regelmessige måltider bidrar til god sultregulering og et balansert kosthold.  

Tips fra ernæringsfysiologen:

1. Mer smak og mer fiber. Prøv gjerne litt tomat, paprika, kiwi eller noe annet grønt på MagerOsten. Slik topper du både smak og fiberinnhold, samtidig som du tilfører ekstra næringsstoffer. 

2. Mindre fett og kalorier. En enkel måte å spare ekstra fett og kalorier er å erstatte smør eller margarin med magerost. Prøv gjerne under magert kjøttpålegg eksempelvis, skinke, kalkunpålegg og roastbiff.

3. Fint i farta. Magerost er et ypperlige påleggsvalg både på utflukter og som mellommåltid. Glem den svette osten i matpakka. Med magerost fra tube har du alltid et ferskt pålegg tilgjengelig -  selv på matpakka.

4. Hjelp deg selv (eller vær forberedt). Alle opplever vi utforutsatte ting i ny og ne. Et ekstra møte, lengre arbeidsdag, senere middag eller om man skal hjelpe en venn. Resultatet blir at man gjerne slurver med å spise.

5. Uten jevnlig påfyll synker imidlertid både kapasitet og humør – og opplevelsen av stress øker. Med Kavli MagerOst, kan du smøre et knekkebrød hvor som helst – når som helst (uten kniv) og du er klar for nye eventyr.

Kavli Magerost – den magreste osten i påleggshyllen.

Om ernæringsfysiologen/artikkelforfatteren

Ragnhild Lekven Fimreite er klinisk ernæringsfysiolog, med cand. scient i ernæring fra Universitetet i Oslo, 1999. Hun har lang klinisk erfaring fra sykehus, pasientveiledning og undervisning. I tillegg har hun bred erfaring med kurs- og foredragsvirksomhet innen helsefremmende livsstil.
I 2008 mottok hun, sammen med Statoil offshore forpleining, den prestisjetunge HMS-prisen i Statoil. Utmerkelsen ble tildelt for vellykket innsats for å fremme og tilby sunn og god mat offshore.  

Med sin ernæringsfaglige bakgrunn og genuine interesse for god mat, godt liv og god helse, har hun ved flere anledninger deltatt i ulike mattester og produktutviklinger. Utover dette bidrar hun jevnlig som skribent og ekspert for magasiner, bøker og media.
Ragnhild ønsker å bidra til at sunn og god mat blir et enkelt valg – på en enkel måte. Det ultimate er når maten smaker godt og gjør godt på samme tid.

Bilder til saken: