Ernæringsfysiolog Ragnhild Lekven Fimreite
10. jan. 2017

Ønsker du et pålegg som smaker godt og metter, men uten å gi mye kalorier? I så fall bør du prøve Kavli Magerost. Med kun 6-8 % fett, inneholder den mindre fett enn samtlige hvitoster, både faste og smøreoster og er det den magreste osten i påleggshyllen!

av Ragnhild Lekven Fimreite, klinisk ernæringsfysiolog

I tillegg er den en kilde til proteiner og kalsium. Denne sammensetningen gjør Kavli Magerost ekstra velegnet om du ønsker et balansert kosthold med mindre kalorier og mindre mettet fett. 

Magerost – mer enn slankeost

Magerost er et smart valg for mer enn kroppsvekten. Gode kostvaner er vist å redusere risikoen for hjerteinfarkt. Hvert tiltak betyr noe. En god start er å gjøre smarte påleggsvalg. Husk at regelmessige måltider bidrar til god sultregulering og et balansert kosthold.  

Tips fra ernæringsfysiologen:

- Mer smak og mer fiber. Prøv gjerne litt tomat, paprika, kiwi eller noe annet grønt på MagerOsten. Slik topper du både smak og fiberinnhold, samtidig som du tilfører ekstra næringsstoffer. 

- Mindre fett og kalorier. En enkel måte å spare ekstra fett og kalorier er å erstatte smør eller margarin med magerost. Prøv gjerne under magert kjøttpålegg eksempelvis, skinke, kalkunpålegg og roastbiff.

- Fint i farta. Magerost er et ypperlige påleggsvalg både på utflukter og som mellommåltid. Glem den svette osten i matpakka. Med magerost fra tube har du alltid et ferskt pålegg tilgjengelig -  selv på matpakka.

- Hjelp deg selv (eller vær forberedt). Alle opplever vi utforutsatte ting i ny og ne. Et ekstra møte, lengre arbeidsdag, senere middag eller om man skal hjelpe en venn. Resultatet blir at man gjerne slurver med å spise.

Uten jevnlig påfyll synker imidlertid både kapasitet og humør – og opplevelsen av stress øker. Med Kavli MagerOst, kan du smøre et knekkebrød hvor som helst – når som helst (uten kniv) og du er klar for nye eventyr.

Kavli Magerost – magreste osten i påleggshyllen

Om ernæringsfysiologen/artikkelforfatteren

Ragnhild Lekven Fimreite er klinisk ernæringsfysiolog, med cand. scient i ernæring fra Universitetet i Oslo, 1999. Hun har lang klinisk erfaring fra sykehus, pasientveiledning og undervisning. I tillegg har hun bred erfaring med kurs- og foredragsvirksomhet innen helsefremmende livsstil.
I 2008 mottok hun, sammen med Statoil offshore forpleining, den prestisjetunge HMS-prisen i Statoil. Utmerkelsen ble tildelt for vellykket innsats for å fremme og tilby sunn og god mat offshore.  

Med sin ernæringsfaglige bakgrunn og genuine interesse for god mat, godt liv og god helse, har hun ved flere anledninger deltatt i ulike mattester og produktutviklinger. Utover dette bidrar hun jevnlig som skribent og ekspert for magasiner, bøker og media.
Ragnhild ønsker å bidra til at sunn og god mat blir et enkelt valg – på en enkel måte. Det ultimate er når maten smaker godt og gjør godt på samme tid.

Bilder til saken: