Sibas havrekjeks fra Korni er perfekt i bunnen av ostekaker. Osteblandingen på toppen består av en base med kremfløte, kremost, stivpisket eggehvite og gelatin. Toppes med friske bær. 

Ingredienser

Oppskrift - passer i kakeform på 24 cm
Bunn:
200 g Sibas havrekjeks
70 g Smør
1/2 dl Sukker
Ostekrem
400 g Kremost
70 g Melis
1 Vaniljestang
3 dl Q Kremfløte

Fremgangsmåte

1. Knus kjeksene, bland med smeltet smør og sukker. Trykk blandingen lett ned i en kakeform dekket med bakepapir.

2. Lag bunnen og sett den i kjøleskapet. 

3. Pisk fløten nesten stiv og sett den også kaldt. 

4. Rør sammen kremost, melis og frøene fra vaniljestangen. 

5. Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann i ca 5 minutter. Klem ut vannet og løs opp gelatinen i 2 ss kokende vann.

6. Stivpisk eggehviten. 

7. Bland kremostblandingen lett med kremfløten først. Tilsett gelatinen i en tynn stråle mens du rører hele tiden. Løft inn eggehviten med en slikkepott tilslutt. Fordel blandingen over kjeksbunnen. Sett kjølig i 4 timer eller mer. Pynt med bær.