Lapskaus smaker best med Korni flatbrød fra Kavli. 

Ingredienser

Lapskaus til 4 personer:
6 poteter
1/2 kålrot
1/2 sellerirot
4 selleristenger
3-4 gulrøtter
1/2 purreløk
ca. 500 g salt kjøtt (svin, okse eller fårekjøtt) Ev kjøttpølse (feks vossakorv)

Dette gjør du

Kok opp kjøtt og vann. Kjøttet skal dekkes av vann. Når det koker bruker du en øse og fjerner alt skummet som danner seg på toppen. Skru ned, det skal kun småkoke og dekk med lokk. Kok i ca 1,5 timer til kjøttet er mørt.  Sil fra kraften og del kjøttet i terninger. Ha alle de opphakkede grønnsakene i kraften og tilsett vann til grønnsakene er så vidt dekket. La det koke i ca 30 minutter, eller til potetene har kokt i stykker. Tilsett kjøttet rett før servering og server med flatbrød og smør.