Korni® flatbrød og fiskegrateng - god hverdagsmiddag og en fin måte å bruke rester av fisk og grønnsaker.

Korni® flatbrød og fiskegrateng - god hverdagsmiddag og en fin måte å bruke rester av fisk og grønnsaker.

Ingredienser

Fiskegrateng - 4 porsjoner:
500 g kokt fisk
2 dl kokt makaroni
3 kokte poteter, evt. grønnsaker - f.eks. 2 vårløk, 1 kopp frosne erter eller 2 raspede gulrøtter
Hvit saus:
2 ss hvetemel
1 ss smør
2,5 dl melk
2 egg

Fremgangsmåte

  • Kokt fisk, kokt makaroni og kokte poteter i terninger legges i en ildfast form. Du kan også tilsette grønnsaker - gjerne rester fra grønnsaksskuffen i kjøleskapet.

Hvit saus

  • Smelt smør og rør inn mel. Tilsett melk og kok opp. Visp hele tiden, så unngår du klumper. La sausen koke ett minutt og ta den av varmen. La den kjøle seg litt ned.
  • Knekk eggene i en skål og visp de lett sammen, bland så inn den hvite sausen, mens du fortsetter å vispe.
  • Hell sausen over fisk, pasta og potet. Ha litt brødrasp eller ost på toppen, cirka 2 ss, og gratengen er klar for ovnen.
  • Stek gratengen i forvarmet ovn, 210 grader i 35 minutter. 
  • Serveres med klassikeren KORNI Flatbrød.