Ostekake med Sibas og bær
Ostekake med Sibas-bunn og bær

Sibas havrekjeks fra Korni passer ypperlig i ostekake. Toppes med ulike bær og frukter. 

Ingredienser

Oppskrift - passer i kakeform på 24 - 26 cm.
Bunn:
200 g Sibas havrekjeks
70 g Smør
1/2 dl Sukker
Ostekrem:
400 g Kremost
70 g Melis
1 Vaniljestang
3 dl Q kremfløte
6 gelatinplater
1/2 Sitron + 1 ss sukker
100 g bringebær + 2 ss sukker

Knus kjeksene, bland med smeltet smør og sukker. Trykk blandingen lett ned i en kakeform dekket med bakepapir. Osteblandingen på toppen består av en base med kremfløte, kremost, stivpisket eggehvite og gelatin. Halvparten av basen er smakt til med sitronsaft og resten med bringebærpuré. Frukt og bær på toppen.

Dette gjør du

1. Lag bunnen og sett den i kjøleskapet. 

2. Pisk fløten nesten stiv og sett den også kaldt. 

3. Rør sammen kremost, melis og frøene fra vaniljestangen. 

4. Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann i ca 5 minutter. Klem ut vannet og løs opp gelatinen i 2 ss kokende vann.

5. Press saften av 1/2 sitron og bland med sukker. Mos 100 g bringebær med en gaffel og rør inn sukker. Sil blandingene. 

6. Bland kremosten med kremfløten først. 

Tilsett gelatinen i en tynn stråle mens du rører hele tiden. Fordel blandingen i to skåler. Ha sitron i den ene og bringebærpuré i den andre. Det er en fordel å jobbe raskt og røre så lite som mulig når du blander inn sitron og bringebær. Fordel blandingene over kjeksbunnen. Sett kjølig i 4 timer eller mer. Pynt med frukt og bær.