Korni flatbrød fra Kavli er en god følgesvenn til betasuppe - en perfekt rett på kjølige høst- og vinterkvelder!

Ingredienser

Betasuppe til 4 personer:
4 poteter
1/2 kålrot
1 løk
1/4 sellerirot
4 selleristenger
3-4 gulrøtter
1 purreløk
1 røkt og saltet svineknoke

Fremgangsmåte

Kok opp svineknoke i vann. Pass på at hele knoken er dekket med vann. Når det koker, bruker du en øse til å fjerne alt skummet som danner seg på toppen.

Dekk med lokk og skru ned temperaturen. Småkokes i 2 timer.

Sil fra kraften og plukk kjøttet fra knoken. Ha alle de opphakkede grønnsakene i kraften og la det koke i 25 minutter. Hvis ikke det er nok kraft til å dekke grønnsakene må du tilsette ekstra vann.

Når det er noen minutter igjen av koketiden, tilsetter du kjøttet. Smak eventuelt til med salt.

Serveres med klassikeren Korni flatbrød og smør.