Ernæring

KavliOstens råvarer

9. sep. 2014

Hvordan lager vi KavliOst?

Steg 1

Første steg for å lage vår anerkjente smelteost er å kjøpe inn den beste hvitosten laget av melk fra norske kuer. Første steg i produksjonen av smelteost er å finne den rette kombinasjonen av hvitost som vil gi den velkjente smaken av Kavli smelteost. Dette gjøres ved sensorisk bedømmelse av hvitosten, noe som er en kunnskap som har gått i arv i generasjoner, fra far til sønn.

Steg 2
Osten blir kuttet opp og deretter tilsatt vann og smeltesalt for så å koke en liten stund, visste du at vi bruker hele 50 % til 60 % hvitost i vår smelteost. Vi tilsetter også bacon, skinke, reke, kylling, jalapeno eller krydder for å få til ulike smaksvarianter av den gode Kavli osten.

Steg 3

Osten blir så kontrollert av våre osteeksperter for å bedømme om den har den gode smak og konsistens som kavliosten er så kjent for. Igjen et håndverk som krever lang opplæring, og som hos oss typisk har gått i arv fra far til sønn.

Deretter blir osten pakket og forseglet i tuber og esker mens den fremdeles er varm.

Steg 4
Så blir tube og beger kjølt ned i en stor kjøletunnel, for så å bli pakket i D-pack. Deretter på pall og inn på kjølelager. Under hele produksjonen tar vår kvalitetsavdelingen stikkprøver av tuber og beger for å kontrollere at kvaliteten og den gode ostesmaken er slik Kavli vil ha den.

Steg 5
Vår kavliost er nå pakket og klar for å sendes ut til alle butikker i Norge. Nå kan du ta kavliosten med hjem og smøre den på ditt favorittbrød/knekkebrød eller det du foretrekker å bruke osten til.