Varm, rykende fersk suppe på kalde høstkvelder inne med fyr i peisen. Jatakk! Denne suppen tar 5 minutter å lage, og er i tillegg helt vegansk!
Ingredienser
Ertesuppe:
1
pose
frosne grønne erter
Vann
1
stk.
grønnsaksbuljongterning
1
stk.
hvitløksfedd
Litt frisk lime- eller sitronsaft
Urtesmør
Plantemargarin
Knust hvitløk
Salt
Paprikapulver
Hakket frisk basilikum
Fremgangsmåte:
Ertesuppe:
Ha ertene i en kjele og hell på vann til det så vidt dekker ertene.
Tilsett buljongterning og hvitløk og kok opp.
Når det koker, mos til en passe jevn suppe med stavmikser. Smak til med litt frisk lime- eller sitronsaft.
Urtesmør:
Bland alle ingrediensene godt sammen
Smør et godt lag med urtesmør på et flatbrød, et flatbrød til oppå der, mer urtesmør - og så kan du bygge videre til du har en riktig så vakker liten stabel av sprøhet og smak! Nom nom!