HaPå-sjokokake

Til alle dere som har savnet HaPå Sjokolade – her får dere en sjokoladekake med HaPå!

Ingredienser:

  • 2 glass HaPå
  • 6 egg
  • 4 dl sukker
  • 2,5 dl solsikkeolje
  • 2,5 dl surmelk
  • 7,5 dl hvetemel
  • ½ ts salt
  • 3 ts bakepulver
  • 1 ts natron
  • 200 g mørk kokesjokolade
  • 2,5 dl Q Kremfløte
  • 4-6 ss kakao

Fremgangsmåte:

  1. Pisk egg og sukker hvitt. Tilsett olje og pisk litt til. Ha i melken og bland godt sammen.
  2. Bland de tørre ingrediensene og sikt i røren. Fordel i to former à 23 cm.
  3. Stekes nederst i ovn på varmluft 175o C i ca. 25 min.
  4. Avkjøl kakene og del hver i to. Smør med 1,5 glass HaPå og strø litt flaksalt mellom lagene.
  5. Varm fløten uten å la den koke og ha i grovhakket sjokolade. Rør til den er smeltet og glatt. Avkjøl glasuren og hell den over kaken.
  6. Tynn ut ½ glass HaPå til saus og dekorer kaken.

 

Visste du at...
HaPå kan brukes i kake- og kjeksdeiger som erstatning for melk og sukker?

HaPå Saus

2 deler HaPå
1 del vann eller fløte

Bilder til saken: