Ostekake med hint av deilig karamell. Hmmmm...

Ingredienser:

  • 1 ½ glass HaPå
  • 400 g kremost naturell
  • 200 g mascarpone
  • 6 plater gelatin
  • 3 dl Q Kremfløte
  • 1 dl sukker

 

  • 200 g Sibas Havrekjeks
  • 80 g smør
  • ½ dl sukker

Fremgangsmåte:

  1. Bland sammen mascarpone, kremost og 1 glass HåPå. Visp krem av fløte og sukker.
  2. Legg gelatinplater i kaldt vann i ca. 5 minutter. Klem forsiktig ut vannet av gelatinplatene og smelt forsiktig i en panne. Bland inn i kremen. Tilsett ostekremen og rør forsiktig.
  3. Knus kjeks i en food processor og bland inn smeltet smør og sukker. 
  4. Trykk blandingen ut i en rund form med 24 cm diameter. Avkjøl i 5 minutter. Hell ostekremen over kjeksbunnen og sett kjølig over natten.
  5. Tynn ut ½ glass HaPå til saus og hell det over kaken. Sett kjølig i en time.

HaPå Saus

2 deler HaPå
1 del vann eller fløte

Bilder til saken: