HaPå i svingene

Helsetilsynet anbefaler redusert inntak av kanel. Hvorfor ikke bruke HaPå i svingene i stedet?

Ingredienser:

  • 1 glass HaPå
  • 100 g smør
  • 3 ¼ dl Q-melk
  • 1 pk gjær
  • 9 dl hvetemel
  • 1 dl sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ts bakepulver

Fremgangsmåte:

  1. Smelt smør. Tilsett melk og varm opp til 37o C. Bryt opp gjær og hell over melkeblandingen. Rør til gjæren er oppløst.
  2. Tilsett det tørre. Kna deigen sammen og la den heve i 45 min.
  3. Trill deigen ut til en lang pølse og kjevle ut til ca. 30 cm bredde. Smør ønsket mengde med HaPå over deigen. Rull sammen og del opp i 12-16 skiver. Etterhev i 30 min.
  4. Pensle med egg. Stekes midt i ovnen ved 210o C i 10 min.

Har du mer HaPå igjen kan det brukes som glasur. Eller spises med skje rett fra glasset.

HaPå Saus

2 deler HaPå
1 del vann eller fløte

Bilder til saken: