Lag et luftig brød med HaPå, kanel og crumbletopping som er inspirert av Bollefrua.

Vi samarbeider med Bollefrua, og ønsket å få en egen variant av Nybakt HaPåbrød. Under finner du oppskriften. På bloggen finner du fremgangsmåten. Del din egen oppskrift med oss, da vel.
Til ett brød trenger du:

ca. 5,5 dl hvetemel
o,5 dl sukker
0,75 dl melk
0,5 dl vann
55 gram smeltet smør
0,5 pakke tørrgjær
2 egg
0,5 ts salt
Fyll:
ca. 0,5 glass HaPå
1 ts kanel

Crumbletopping:
0,5 dl mel
0,25 dl sukker
1 ss havregryn
0,25 dl hakkede hasselnøtter
30 g kaldt meierismør i terninger
0.25 ts havsalt
1 sammenvispet egg til pensling
Vil du lage nybakt HaPåbrød? Fremgangsmåten finner du på Bollefruas blogg.

Hvem er Bollefrua?
Bollefrua er en deighvisker. En deighvisker er rett og slett en som er ganske god på gjærbakst. I tillegg er Bollefrua gift med Herr Bolle og sammen har de tre Bollefrø på 8 og 6 og 0 år. Når frua ikke er hjemme i permisjon og lager mat, er hun lærer på en hyggelig skole. Bollefrua skriver mest om mat, men må tillate seg noen betraktninger om livet innimellom.

Bilder til saken: