Kavli smøreost + knekkebrød = supergodt

Kavli smøreost + knekkebrød = supergodt

24. feb. 2017

La barna være med på kjøkkenet for å bake små knekkebrød som passer perfekt både på tur og i matboksen. Smøreost er jo knekkebrødets beste turmatvenn.

Til to brett trenger du:

300 gram sammalt speltmel
75 gram mykt smør
1 stor ts. bakepulver
12 gram brunt sukker
0, 5 ts salt
1,5 dl melk

Slik gjør du:

Bland sammen de tørre ingrediensene. Ha så i melken. Elt dette så i kjøkkenmaskinen. Har du ikke kjøkkenmaskin kan du også gjøre dette for hånd. Ha så i det myke smøret til du har en smidig deig. Ta mel på bakebordet og kjevl til deigen er ca 0,5 cm tykk. Rut opp knekkebrødet eller bruk ønskede former. Pepperkakeformer kan fint brukes til dette.

Stekes midt i ovnen ved 160 grader i ca. 25 minutter. La knekkebrødene avkjøles på rist. Om ikke knekkebrødene er helt sprø tørker jeg dem i ovnen på 100 grader varmluft til de føles helt ferdige.

Tips:

Disse små knekkebrødene er like gode å putte i matboksen, som de er å ta med seg på tur. Da knekkebrød fort blir litt mykt om pålegget smøres på i forkant - er smøreosttuben knekkebrødets beste venn. Og de små synes det er stor stas å få lov til å ta på pålegget selv.

DELTA I KAVLI VINTERKONKURRANSE